נשמח לעמוד לשירותכם
ולייעץ בכל עת!

מערכת פוטו וולטאית לייצור חשמל

אנרגיה פוטו-וולטאית היא אנרגיה הנוצרת באמצעות המרת האור הפוגע בגבם של חומר פוטו-וולטאי (בדרך כלל סיליקון) לחשמל. מערכת הפוטו-וולטאית היא הכלי הטכנולוגי שבו התהליך מתרחש.

איך מערכת פוטו-וולטאית עובדת ?

כשקרני השמש פוגעות בפנל הסולארי, הן מפעילות אלקטרונים בתוך הסיליקון, האלקטרונים המופעלים מייצרים זרם חשמלי הנקרא זרם ישיר (DC).  הזרם הישיר מומר לזרם חילופין (AC) באמצעות ממיר, כך שניתן להשתמש בו ברשת החשמל הביתית או להעביר אותו לרשת החשמל הציבורית.

היתרונות של מערכת פוטו-וולטאית

סביבתי: מקור אנרגיה ירוק שאינו מזהם את הסביבה. האנרגיה הפוטו-וולטאית היא לא רק הפתרון לצמיחה בצריכה של אנרגיה נקיה, אלא גם הזדמנות להביא לשינוי אמיתי בדרך שבה אנחנו מפעילים את הכלכלה תוך שמירה על כדור הארץ.

כלכלי: הופך את המתחם לעצמאי באנרגיה, וכך יכול להפחית את ההוצאות החודשיות על חשמל.

משך חיים ארוך: הפנלים הסולאריים מתוכננים להחזיק מעל 20-25 שנה. כמו כל טכנולוגיה, גם הטכנולוגיה הפוטו-וולטאית מתפתחת בצורה רציפה. היום קיימות מערכות פוטו-וולטאיות ביעילות גבוהה הרבה יותר מאשר בעבר, והן יכולות לייצר הרבה יותר חשמל מאותה כמות שטח.

האתגרים

השקעה התחלתית: הקמת המערכת דורשת השקעה התחלתית די גדולה, והחזר ההשקעה לקוח בין שנים בודדות ועד מעל ל 10 שנים תלוי בסוג המערכת והייעילות שלה.

תלות במזג האוויר: בימים גשומים או מעוננים הייצור יכול להיות פחות יעיל.

תחזוקה: הפנלים דורשים בדיקות ניקוי ועבודות תחזוקה מדי פעם.

שימוש באנרגיה פוטו-וולטאית היא אחת מהדרכים המובילות ביומנו לייצור חשמל באופן ידידותי לסביבה ומציעה פתרון אידיאלי לצמצום התלות במקורות אנרגיה מזהמים. ככל שמערכות הפוטו-וולטאיות יהפכו לגישה הרווחת ביותר לייצור חשמל, כך נראה ירידה בזיהום האוויר הנגרם מתחנות הכוח הקיימות, שיפור באיכות האוויר, הגנה על הסביבה ותרומה משמעותית במאבק לשינוי האקלים.

מאמרים נוספים
דילוג לתוכן